Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Hemliga säljtips

Igår var jag i Stockholm och hade två riktigt bra möten. Det ena ska jag berätta om snart, det har med NewsHubby att göra, men det andra tänker jag berätta om nu:

Jag träffade Vishal och Aleksandar, två av grundarna till ServiceFinder. De startade ServiceFinder när de var 19 år, hoppade av skolan och struntade i alla fester på helgerna och drev istället igång ett bolag som idag är ett miljonbolag, och sålt till Schibsted. Vad nyckeln till deras framgång är? Ja men så klart att det är Sälj! Jag tror tyvärr att vi ofta (Japp, inklusive moi) har våra idéer som vi brinner för, jobbar dag och natt, tänker, drömmer och pratar vårt företag dygnet runt och... ja men ni fattar. Vi ger allt! Men glömmer att kavla upp armarna och sälja. Jag blev väldigt inspirerad igår och tänker testa det som Aleksandar rådde mig till: Sätt dig och sälj en hel vecka till 100%, för att sen kunna utvärdera. Det och många andra hemliga insidertips fick jag i senaste avsnittet av Entreprenörspodden. Vill du också lyssna så gör du det här.

Vishal, jag och Aleksandar12053129_10153237097121733_1505815003_n

TRX - fan vad jobbigt
Jag är rätt lat (Som i att jag alltid måste parkera väldigt nära målet till exempel) och bekväm (som i att jag vägrar att gå långt i fredagsklackarna. Taxi!) men älskar ju att träna och röra på mig, och gärna delvis utomhus. Och så gillar jag utmaningar (som i att utmana mig själv i uthållighetMen... Jag gillar ju bara att träna sånt som jag tycker är kul och går igång på. Helst pass med bra musik och mycket flås. Eller såna där långdragna utmaningar då, som testar min uthållighet. Jag har än så länge aldrig gett upp nåt sånt och undrar lite hur många timmar till jag hade kunnat gå där på Kullaberg. Men så finns det annan träning som inte är lika rolig. Viss styrka till exempel (som i att träna styrketräning ensam) och BodyPump om det blir för ofta. Jag har ju en överenskommelse med mig själv om att bara träna sånt som jag går igång på, blir peppad av eller helt enkelt bara känner för. Men så testade jag TRX i morse (kl 06,30!). Det var skitjobbigt och något som jag inte alls är van vid, men inser att jag borde bli. Det här med att kunna lyfta sin egen kropp på olika vis är bra grejer. Det känns som att det är så man blir stark. Så nu har jag en överläggning med mig själv om jag inte ska köra i alla fall ett (eller två?) TRX-pass i veckan och se vad det ger, om jag blir stark. Det fina är att det bara är 30 minuter. Nån som har kört mycket TRX? trxa
Att prioritetera upp och ner
Jag tror att de flesta kämpar för att få tiden att gå ihop, och det gäller oavsett man har barn, jobbar heltid eller hur livet än ser ut. Man har liksom skapat sin vardag, och att förändra den, framförallt om det gäller att stoppa in fler aktiviteter, kan kännas svårt eller näst intill omöjligt. Hur ska jag, i min redan stressiga vardag, kunna peta in en timmes träning om dagen också? tänker man. Och det går ofta inte... OM man inte prioriterar bort någonting annat. Det finns vissa saker som jag inte vill prioritera ner på listan dock:
  • Natta barnen (ja jag ligger alltid med dem när de ska sova. Det är en garanterad stund av närvaro)
  • Äta middag tillsammans med barnen   (Även om jag ibland väljer annan mat än deras husmanskost)
  • Sömn (sömn är skitviktigt, speciellt om livet är hektiskt)
Däremot har jag blivit duktig på att prioritera bort följande:
  • Städning (det är ok att det är lite rörigt. Speciellt om det gör att jag får tid över till träning)
  • Dumsurfande
  • Saker som jag pressar in för andras skull mer än min egen (svårt att säga nej)

Att träna ger nämligen så himla mycket! Och ännu viktigare om allt annat är stressigt.