Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Träningsprogram för nybörjare
Jag har gjort mitt första träningsprogram (som min lärare dessutom har godkänt) och testade det faktiskt själv i morse på gymmet. Det funkade perfekt tidsmässigt. De flesta av mina övningar är i maskiner, det går alldeles utmärkt - om man har stabilitet nog - att byta ut mot fria vikter istället. Jag rekommenderar dock att man börjar i maskin om man är osäker, för att få in rörelsebanan. Just det här programmet är för en nybörjare (=en person som inte har tränat regelbundet under de senaste månaderna) och jag har skrivit nedan vad "kunden" är ute efter, dvs. vilka mål hen har, för programmet utgår förstås från det. Håll till godo så åker vi och handlar lördagsgodis så länge :) Önskemål från kunden: Mål: Jag vill kunna springa 10 km inom 6 månader och tona kroppen och känna mig starkare i ryggen, benen och armarna. Ena fotleden är lite svag. Tid att lägga ner:  Max 1 timme per dag

Här är ett Träningsprogram för både styrka och löpning.1

Människor som ger energi
Livets bästa tips måste vara att omge sig med människor som ger energi. Och givetvis absolut inte med de som tvärtom ger dålig energi. Näst värst är ju de som inte ger nån energi alls, men värst av allt måste ändå vara de som totalt sänker en. (En undran: Känner man det själv när man gör det? Eller är det så olyckligt att man inte har självinsikt då?) Men de ska vi inte ödsla energi på nu. Mina kollegor - Anni, Roland och Alex - de är såna som ger energi. Massor av energi. Älskar att lämna kontoret med mer energi än när jag kom. Och eftersom jag börjar varje morgon med en powerwalk till kontoret så är jag redan rätt så energipåfylld där på morgonkvisten. Folk som ger energi - Halleluja! Mina kollegor - Halleluja!

Och här sitter jag och blir energipåfylld av att se mig själv i Mincs fönster. En ära minsann!1

Jag klarade det! PT nästa!
YES! Jag klarade den praktiska tentan och är så himla glad. Den teoretiska har jag inte fått svar på ännu - det var två teoretiska prov eftersom jag har gått två delkurser - och jag kan lova att jag var heeelt slut efteråt. Men hur som helst, jag tror att jag får svar inom en vecka max. Håll nu tummarna för sjutton, så att jag slipper göra om det. Nu är jag i alla fall helt PT-träningsledig i närmare tre veckor. En riktigt skön paus där jag får chans att ta igen lite. Städningen har jag inte saknat, men jodå den har väntat på mig och gör det fortfarande. Men jag längtar mer efter kvalitetstid med barn, vänner och kollegor. Det ska bli urkul. Och så en ledig helg!!! Shit vad härligt. Och nu när de här två första utbildningarna är klara så har jag tid att stanna upp och reflektera. SHIT vad mycket jag har lärt mig redan! Jag kan utifrån hållning analysera hur mycket som helst hos en person - vad som behöver tränas mer eller mindre, jag vet hur man faktiskt gör för att bygga större muskler, få bättre kondition, springa snabbare och så vidare, jag vet vad varenda (ja jäkligt många i alla fall) muskel har för funktion i kroppen och vart de sitter, ja jag vet till och med vad de heter på latin, jag vet vilka muskler som ofta brukar vara stela hos gemene man, jag kan alla grundövningar i ett gym (marklyft, axelpress, cable cross, squat m.fl) och kan analysera så att de blir rätt utförda och så vidare och så vidare och så vidare... Jösses vad mycket jag har lärt mig. Och jag älskar det!

När jag började utbildningen så tänkte jag att jag skulle köra lite extra online, men nu vete tusan - jag kommer även att vilja träffa folk och går lite igång på grejen att få lära andra hur just de ska göra för att få den kropp och hälsa som de vill ha. Sprida det som jag har lärt mig vidare, fast på en individuellt anpassad nivå så klart. Jag är inte helt säker på ännu vilken inriktning jag kommer vilja ha. Brinner lite extra för kost och tror att jag kommer komplettera med en kostrådgivningsutbildning så småningom. Jag har, under resans gång, blivit mycket mer intresserad av gym och muskler än vad jag trodde (Kost och hälsa var jag redan intresserad av), så vi får se. Jag vill helt enkelt hjälpa folk att nå resultat! Det är så himla kul :)

1 PS. Jag är fortfarande inte färdig PT - det är en bit kvar. Nu är jag "bara" tränare/ instruktör. Jag kan definitivt sätta ihop enklare program men kommer fördjupa mig mycket, mycket mer i nästa steg av utbildningen. Sen - i mitten av december - är jag PT om allt går vägen.