Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Pressmeddelande, vinkel och förberedelser för Sthlm Tech Fest
Jösses vad helgen gick snabbt! I fredags jobbade jag och Anni på café och på Media Evolution istället för att sitta på kontoret. Jag tycker att det är jätteviktigt att komma ifrån kontoret när man ska brainstorma och vara påhittig. Då krävs det ofta ny miljö och att man stänger datorn. Det är mycket lättare att se saker sunt och utifrån då. Så det gjorde vi. Vad vi skulle brainstorma om? Först och främst så ska vi ju till Sthlm Tech Fest på onsdag och ställa ut NewsHubby. Eftersom vi ska lansera en ny modell på den svenska marknaden samtidigt så har vi en del att fixa kring det, och då även bestämma oss för hur vi ska kommunicera det. Jag kom på att det är rätt bra att ställa ut på en mässa i samband med att man ska lansera, för då blir det väldigt konkret det där med att det ska paketeras på ett sätt till användarna så att det blir attraktivt och så att de förstår vad det är man erbjuder. Så det gjorde vi. Paketerade. Och så skrev vi ett pressmeddelande som vi kommer att börja skicka ut idag. Vi börjar med att ge det till en journalist exklusivt så att han får lite förtur. De vill ju gärna vara först. Sen när han har skrivit, så skickar vi till de andra. Vi skrev pressmeddelandet i fredags som sagt, och sen har vi gjort som vi alltid brukar göra: Öppnat det dagen efter och läst det igen, gjort justeringar, stängt det, funderat lite till, ändrat igen, väntat en natt till, öppnat det och upptäckt att Nämen så där kan vi ju inte skriva, ändrat och... så vidare. Ni fattar. Det jag vill säga är att de där finjusteringarna är bra att göra när man har varit borta några timmar eller gärna en hel natt. Då blir det bäst. Sen fick jag en liten dipp där ett tag, då jag tänkte att vi skulle byta vinkel. I pressmeddelandet berättar vi om två nyheter och jag fick plötsligt för mig att det var den där andra nyheten som skulle lyftas istället. Men så frågade jag runt och sansade mig lite och kom på att vi nog har tänkt helt rätt. Jag tror vi har valt att fokusera på rätt vinkel. Om man väl når ut så vill man ju att det ska fånga läsarna. Ju. Så önska oss lycka till nu med utskicket :)

Jag och Anni satt på Mec och jobbade i fredags. Bild lånad från Annis blogg.871f3cf44941f5f95fb62885ded591a7

Hur får man träningsmotivation?
Ibland är det svårt att komma igång och börja träna. Man gör halvhjärtade försök men så tappar man det och kommer inte igång. Det måste väl ha hänt alla va? Jag ser att det finns en studie som säger att  det bara är 1% av befolkningen som är aktiv i minst 30 sammanhängande minuter per dag. Och detta trots att dålig kondition tydligen är lika farligt som att röka. Hjälp. Hur får man då motivationen? (Ja inte genom pekpinnar och att läsa deprimerande fakta i en blogg i alla fall. Förlåt) Men hur får man den då? Man får den inte!  Man måste jobba för den! Mäh! Det är ju svårt när man inte har nån tänker du nu. Japp, det är svårt, men här kommer i alla fall några tips på vägen:
  1. Börja med att bestämma dig för att ta in det här: Motivationen kommer inte att komma till mig automatiskt. Punkt.
  2. Så först och främst - fundera ut vad du är för personlighetstyp och vad du drivs av. Är du Allt-eller-inget-typen? Typen som ogillar slentrian och tröttnar lätt? Drivs du av att någon piskar och lite lätt trycker ner dig och talar om att du måste skärpa dig ? (De flesta drivs inte av det vad du än tror) Eller är du typen som går igång på att känna dig duktig? (Det gör de flesta) Fundera på det här och tänk sen efter vilken slags träning som passar dig. Om du till exempel gillar att känna dig stark och duktig och samtidigt ogillar slentrian- Ja men då borde du kanske träna olika, enklare pass på ett gym (där du inte känner dig misslyckad för att dina armar och ben flaxar runt helt i otakt och du inte orkar med hela passet), gå ut och gå/ springa en dag, spela badminton med en kompis en annan. Variera träningen helt enkelt, och bara göra sånt som du klarar av och får känna dig duktig på.
  3. Bara gör! Ja det är svårt. Det är jättesvårt att "bara göra". Men om du tänker att det rent fysiskt kommer att hjälpa dig med motivationen, eftersom du kickar igång endorfinerna när du rör på dig, ja men då kanske det kan bli enklare och lite mer konkret. Bara gör så kommer motivationen!
  4. Sänk kraven och nöj dig med att gå ut och gå till exempel. Promenader räcker hur fint som helst och är en perfekt början. Det enda du behöver är ett par gympaskor och ett par lurar i öronen. Har du småbarn - ja men då är det ju inga problem alls - då stoppar du ner dem i vagnen så får de frisk luft på köpet. Är barnen större - ja men då tar du en promenad med en kompis i öronen (telefon) och får din egentid. Eller så sätter du på en bra podd. Om du inte redan har lyssnat på Fredagspodden med Hannah & Amanda - gör det! Annars - hitta en podd inom nåt ämne som du gillar. Tiden kommer att gå (och du med) utan att du märker det. Vips så har du gått en timme.
  5. Skaffa dig små och snälla mål! Inte att du ska gå ner 8 kilo och kunna springa 1 mil. Det är inte ett litet och snällt mål och har ingenting alls att göra med motivation. Om det är motivation du är ute efter så sätt upp mycket mindre mål. Till exempel: Den här veckan ska jag röra på mig 3 gånger i minst 30 minuter. När veckan är slut och du har uppnått målet så får du en boost som hjälper dig vidare, jag lovar. Sätt inte upp de där stora viktmålen (inte i det här läget), de får dig bara att må dåligt och gör ingenting för motivationen. Hur många elitidrottare blir duktiga genom att höra och tänka på hur dåliga de är?
  6. Var snäll mot dig själv! Bete dig likadant mot dig själv som du hade gjort mot en kompis som reser sig ur soffan och lite lätt börjar träna. Vad hade du sagt? Förmodligen bara peppande och bra saker. Säg samma sak till dig själv. Fokusera på allt bra du har gjort och var snäll mot dig själv.tumblr_n4wmy6mufI1qz7sw8o1_1280
PS. Det här gäller inte bara träning, det här gäller motivation generellt. Om du är arbetslös och ligger i en soffa och känner att livet suger - ja men då är det svårt att ta sig upp. Det är svårt att skaffa sig motivation därifrån och det blir lite av en ond cirkel. Enklaste sättet skulle ju även här vara att bara göra. Att bara bli satt på en arbetsplats, bland kollegor och få känna sig duktig och behövd. Det kan man tyvärr inte bara göra dock... men man kanske kan gå ut och nätverka med folk i intressanta branscher, ta en kaffe med nån som har ett intressant jobb eller nåt... Helt enkelt go out there... Bara bestämma sig för att göra nåt . Om man bara tar sig över den tröskeln, och bara gör (även om det där och då känns meningslöst) , ja men då händer det grejer, jag lovar!  
Entreprenörspodden in the making
Nu! Äntligen! Efter två misslyckade försök (jaja, ibland blir det fel) så kör vi nu äntligen igång med ny säsong av Entreprenörspodden. Idag har vi haft ett litet poddmöte och kommit fram till ett par saker:
  1. Vi ska tillåta oss att nöta igenom varje ämne ordentligt och inte hetsa vidare - Det är nämligen det som vi själva gillar med andra bloggar, när de tar sig tid att älta lite. Bara man inte säger samma sak på olika sätt. Men det ska vi inte göra. Skrik till i såna fall.
  2. Makeover! Vi behöver en makeover. Ny bild, en logga kanske och helt enkelt nytt utseende. Egentligen så menar vi ett till-fräschat utseende.
  3. Ny poddbild! Ny era och nya frisyrer (kind of)

Anni hjälpte oss att ta nya bilder, och det är inte den här vi kommer att använda. Men strunt i det nu - Snart är vi igång! Nytt avsnitt spelas in idag!

IMG_1105